tisdag 31 maj 2016

Promenaderiet

Det här med att bo vid havet är så bäst. Skulle helst av allt alltid ha havet runt hörnet. När det nu så glatt ligger typ 100 meter från ens hus så får man passa på att spatsera längst med kalaset. Man vet aldrig om man inom ett år eller så hamnar i en öken i Arizona. 

Gillar verkligen hur strandkanten här växer med barer och restauranger för varje år. Carusell och Ursula har väl hört till klassikerna. På senare år fick vi Mattolaitturi och Café Birgitta. Förra året kom Hernesaarenranta (har fortfarande inte varit där när det är öppet) och nu Löyly (rekommenderar). Har förresten ingen aning om jag stavade dessa rätt. Men ni vet vad jag menar. 



 Dags för fluffets kvällsdopp
 När man tror att man är på land och råkar befinna sig på en liten ö
 Tror jag är lite kär i det här trädet
Och den här typen då såklart

Parkeriet

Skippade stranden. Eller, Milla fick simma men efter det hängde vi i Brunnsan. Milla fick olyckligt sitta fast i ett träd medan jag satt på en filt på klipporna. Helsingfors är så fantastiskt just nu att man inte kan göra annat än att älska staden. 

Försöker annars planera min semester. Har nämligen 30 semesterdagar. Oh yes. Ända grejen är att lördagen räknas som en semesterdag här?!??! Varför? Jag förstår inte hur det kan vara möjligt? Var hen galen som kom på det här? Vad händer om man alltid tar semester mån-tor men jobbar på fredagar? Kan de stjäla lördagar då? 
 Satte fast Milla i ett träd i skuggan. Hon tyckte det var sådär.




Lagade en sallad och Niki kom hem med en flarra vin. Sommarsommarsommar!

Bikiniriet

Jag köpte äntligen nya bikinis idag. Fattar inte varför det är så jäkla jobbigt. Okej det där att stå kurvig med vit mage i ett svettigt omklädningsrum med hemsk belysning det är inte kul. Men varför är just bikini och inte vanliga underkläder just så ångetsframkallande? Som tur överlevde jag och kom dessutom därifrån med två stycken som jag faktiskt såg ganska charmig ut i. Sug på den ni.

Nej men ärligt talat. Jag är så jäkla trött på att "fat shamea" mig själv. Ingen mår bra av det och framförallt inte jag. Har egentligen aldrig varit typen som har kroppskomplex. Har aldrig riktigt känt att det är värt att slänga energi på. Ja eller förutom den här våren då. Då har jag varit sådär alltifrån att ena dagen konstatera att jag är ju ganska hot ändå till att nästa dag ladda ner någon galen app som vill att jag ska äta 1000 kalorier i dagen. Jo, inte ens så dum i huvudet är jag att jag går med på det där. 

Men jag tror att det egentligen också har varit något speciellt med hela den här våren. Tror aldrig man har fått så mycket träningstips och rumpbilder upptryckt i ansiktet någonsin tidigare. 100 blabla squat challenge dit, crossfit dit, inget mellanrum mellan låren dit. Det verkar så jäkla tråkigt. Så ja. Här har vi mina nya biksun och en bild på mig och min härliga kropp eftersom jag dessutom just nu är på väg till stranden. Tack Eira för att du finns. 

Ps. min syster fyller år idag. Massa grattis till världens coolaste brud. Puss!
 Nåja. Lindex här hej. 
Nu ska jag bada! HÄJ!

Möhipperiet

Jag kunde kanske inte skriva i fredags att anledningen till att jag skulle vara kvar i Stockholm var att en av mina svenska vänner skulle ha möhippa. Sånt får man endast skriva om efteråt tydligen. Råkade i och för sig säga till henne över telefon för ett tag sen att "Eeeh jaaa vi ses ju på din möhippa". Smart som jag är. 

Men hur som helst var vi omkring 30 tjejer iklädda arsenal-tröjor som skuttade runt i Stockholm på diverse aktiviteter (paret älskar arsenal och fotboll). Några av dessa aktiviteter, typ "beep-testet" var det helt skönt att ha "fotograf" som undanflykt för. Kameran fick dock stanna hemma under kvällens middag och Café Opera. Tur det. 







 Det där är faktiskt jag ser jag nu. I vit boll. Hade liiite svårt att ta  mig upp.


torsdag 26 maj 2016

HTL Kungstagatriet

Hej från Stockholm. Efter en massa härliga möten dricker vi nu ett glas vin eller två på hotellrummet i vattenglas. Snart ska vi på middag på Vassa Eggen. Inget mer att egentligen tillägga. Hej.





På vissa möten får man sånt här :D

onsdag 25 maj 2016

P.Seriet

Insåg även att jag nu har exakt samma frisyr som 1999. Tänka sig!

Löylyeriet

Nu när jag ändå glatt stoltserat med mina fina frisyrer så passar det bra med ännu en ny look. Kort, blont och bobigt. Älskar´t. Känns lite bättre än löshår och skidglasögon. Right?

Testade även det nya stället på Ärtholmsstranden med Jonski (den där damen som tydligen har bloggpaus) och konstaterade att det är här vi kommer att ha våra sommar AW:n iår. Så bäst. Stället är väl egentligen en bastu men har även en enorm terass i olika nivåer med bra bar och enligt en vän inte alltför bra mat. Men vad gör det när man kan dricka rosé och se på solnedgången?







Nu ska jag packa så att det inte blir en favorit i repris där jag upptäcker att jag varken packat byxor, högerskor eller underkläder. Stockholm och skitväder nästa. Härligt.

Åååååka pendeltågeriet

Jag åker tåg från Karis till stan (Det heter stan och absolut inte Hesa). Tågtrafiken har tyvärr slutat gå via Ingå och bussarna kostar lika mycket från Ingå som ett intercity-tåg från Karis. Pappa skulle ändå till nordens Paris för att laga däcket på bilen som fick punka igår. Så det passade ypperligt. Dagens planer är annars Idé-möte med mitt fantastiska team, därefter frissan och sen träffa Jonski en sväng. 

Imorgon åker jag till Stockholm för en massa möten. Stannar dessutom över helgen och hänger lite med mina tjejkompisar så Niki har en linafri-vecka. Stackarn. 


måndag 23 maj 2016

Glad i Ingåeriet

Sommaren har officiellt börjat. Bevis för detta påstående är:
  •  Min pappa och syster har landat i Ingå för sommaren
  • Det är varmt ute, woop
  • Jag har tvättat håret i havet idag och simmat runt. Ja, utan bastu. 16 grader.
  • Bryggan är nästan ute och allt är grönt
Åkte alltså till Ingåeriet i eftermiddags för att hänga med min pappa och syster som just anlänt från grannlandet. Produktiva som de båda är har de redan lyckats klippa gräsmattor, plantera om i kryddlandet och bygga bryggor. Själv satt jag på en stol i solen och funderade på att jag borde gå och köpa en ny bikini. Hej ångest. Nåja, värre saker har hänt. 

 Milla är liiite nöjd över allt äntligen få gå på sommarbete
 Systern rensar ogräs

Älskar när äppelträden blommar. Man få en sån bröderna lejonhjärta feeling.  




bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar