tisdag 14 november 2017

Min helgeriet

Jag älskade verkligen min helg. Den var optimal på alla sätt som bara en helg kan vara. Började fredagen med att köra Niki till flygplatsen (han skulle till Sthlm på Tuis personalparty) och därefter ta mig vidare till kontoret på Kalevagatan. Vid fyra började företagets årliga pokerturnering där jag deltog med öppet sinne. 

Bra gick det.
Tre timmar senare hade jag slagit ut allihopa och kammat hem pokalen som numera står och glänser på mitt skrivbord. Bonusways pokerpokal tillhör nu mig i ett helt år framåt. Pppppokerface...pppoooookerface.
Efter turneringens slut fick jag bråttom hem för att duscha och göra mig i ordning för middag med den här favoritpinglan. Jonski och jag hade nämligen bestämt oss för att testa det nya stället "Yes Yes Yes" innan det officiellt öppnade. På samma ställe som den legendariska donken vid roban låg tidigare har vi nu denna vegetariska pärla.
Älskade inredningen, personalen och vår plats i baren. Kändes som om vi var i ett centraleuropeiskt land. 
Maten var supergod. Framförallt de där zuccininuggetsarna och hallomipomessen. Men även om vi köpte in ganska mycket blev vi kanske inte helt supermätta i slutändan. Prismässigt kan jag kanske tycka att den där bataten för 14 euro var lite överprisad. Men jag tänker absolut gå hit igen, ofta och hänga länge. Tänker att det är perfekta vindrickarstället med snacks. Kanske inte optimalt för min del för middagmiddag. Men fint ställe och bra och härligt social personal. Sånt blir man inte bortskämd med i Finland. 
 Jonskis Riku var också på baluns i ett land även kallat Tyskland så vår gräsänkskväll var en perfekt fredagsaktivitet för oss båda. Blir som alltid så pepp och glad av att träffa Jonski. Hon är en sån där typ som är allt. Klok, rolig, smart, ambitiös, empatisk och snygg då. Såklart. Hehe. Nej men det är fint att få ha henne som vän. Tack för det. Vi avslutade kvällen med ett glas på Pastor och sen åkte vi hem så som man gör nu förtiden. Nattklubbar blir man bara trött av. ;)
Sen blev det lördag och jag hämtade Niki på flygplatsen och tvingade med en bakfull man till Ikea eftersom jag absolut behövde nya stearinljus. En svensk kvinna utan ljus i november är ingen glad kvinna. Väl hemma pysslade jag om den väldigt trötta mannen i soffan. Hällde upp rödvin, lagade pizza och lät honom chilla framför tv:n och andas.
 Jag gjorde samma sak. Eller ja. Jag kollade på Bonde söker fru. Såklart.
 Pizzan blev svinbra. Tomatsås, parmaskinka, pesto, tomater, buffalomozzarella och parmesan. 
 Och ruccola. Såklart. 
 Det var även Millas födelsedag. 11.11 som numera är en av de största dagarna på året för oss som jobbar inom e-commerce är även min fluffes födis. Åtta fyllde hon. Förmodligen hennes sista födelsedag. Usch. 
 Niki lagade en tårta till Milla med alla hennes favoritingredienser på. Allt underligt som hon älskar (Ju mer hon älskar något i matväg desto mer dreglar hon). Så här har vi en klassisk delikatesstårta bestående av clementin, skinka, glass, parmesan och ben. Enkelt och gott. 
 Jag har även gått och blivit lite mer åt det brunhåriga hållet. Nu vet ni det. Höstigt ville jag ha det. "Sådär som på Pinterest" sa jag och så här blev det.
 Sen ägnade jag och Niki resten av lördagkvällen åt att spela poker. Vi gör det ibland och det är så himla roligt. Det är Niki som lärt mig att spela så jag antar att pokalen på mitt skrivbord även tillhör honom, lite. 
Sen blev det söndag och jag tog det ganska lugnt. Körde en sväng ut till Ingå och hängde lite. Pratade med grannarna och plockade hundbajs från gräsmattan. Körde tillbaka till stan innan det blev mörkt och avslutade helgen med en mask från Lush. Väldigt vackert.

Ja, det var min helg det. 

2 kommentarer:

  1. Men slutaaa! Likewise sister, likewise <3
    Kul med ett digert blogginlägg äntligen ����

    SvaraRadera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar