onsdag 5 december 2012

Boardingpass?

Har bestämt mig för att ta med Milla till Sverige över jul. Eftersom jag redan köpt flygbiljetter med finnair som varken går att boka om eller avboka så bokar jag med henne på flyget. Eftersom hon är så stor (ca 18kg) måste hon flyga i transportutrymmet. Har nu lyckats få låna en bur av hennes husses kompis. Men nu är jag helt hysse. Jag är en sån hönsmamma när det kommer till Milla. Har ringt jordbruksverken i samtliga länder (Finland, Danmark, Sverige), veterinärer, besökt veterinären som även kommer att ringa senare. Milla har alla vaccinationer som hon behöver för både Danmark och Sverige men är livrädd för hur hon reagerar över själva resan. Vissa säger lugnande, vissa säger att man absolut inte ska ge lugnande. Några pratar om ett halsband som ska utsöndra någon form av moderstrygghet?

Finns det någon som har flugit med sin hund? I så fall, hur gick det?

6 kommentarer:

 1. Kommentarsspammar dig idag men ja, skulle också vara helt hysse. Som TUR är flygresan superkort. Hm, jag skulle kanske ge lugnande. Vad kostar det att ha den i bagageutrymmet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker om spam! jag vet, men det känns som att stoppa sin bebis på suicidemission. Det kostar 10€/KG. Din doggy får du ha i kabinen. Lyx.

   Radera
 2. Kan du inte flyga sas istället? Då får hon åka i kabinen med dig (men du måste reservera plats för henne)

  SvaraRadera
 3. Hmm.. förresten glöm det där... hon får visst vara max 8 kg på sas, annars blir det transportutrymme för henne iallafall... Banta Milla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja jag borde nästan banta henne i allafall. Hon kostar per kilo och nu är hon nästan lite chubby..

   Radera
 4. Berätta gärna sen hur det gick! Har själv funderat mycket på det där med flyg och hund. Alla jag har talat med har rekommenderat det där halsbandet.

  SvaraRadera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar