tisdag 2 juli 2013

Första-Hund-hjälpen

Som alla andra hundägare utför jag ett årligt krig mot fästingarna. Jag själv har aldrig fått någon på mig men Milla får massor om man inte skyddar henne. Använder ett fästinghalsband från apoteket som faktiskt fungerar. Min barndoms Border Collie Ella dog av en hjärnblödning som följd av borelia och jag är livrädd att något liknande ska hända Milla. Halsbandet skyddar mot fästingar, mygg och andra småkryp. Utan det har hon fem gånger fler av dessa vedervärdiga kryp. Men även med halsbandet händer det att det poppar upp en och en annan. Har nu äntligen hittat det perfekta ta-bort-fästing-verktyget. Med alla andra pincetter och allt vad man nu testat har det varit svårt att få bort de allra minsta och ibland blir hälften kvar. Med den här grejen försvinner allt. Hur enkel som helst. Finns också på apoteket och kostar ca 15€. 

En annan grej som jag lärde mig av veterinären som jag inte hade någon aning om är att om din hund blir huggormsbiten så ska man inte ge antihistamin. Det hjälper inte överhuvudet taget utan skadar bara njurarna. Hunden behöver dropp. Thats it. 

Det var mina doggytips. Har ni egna?
 Halsbandet. kostar drygt 30€ och man måste ta av det när hunden simmar.

Sätt ögglan runt fästingen, släpp grejen och snurra. Poff, borta.

3 kommentarer:

  1. Dom där halsbanden innehåller väl rätt mycket gifter som kan ge otäcka biverkningar? Jag har funderat på att skaffa den här: http://animail.se/dogman-professional-fastingvakt.html till min valp, men har inte hittat en enda fästing på honom än så jag avvaktar. :)

    SvaraRadera
  2. Ja, jag skippade också det när hon var valp. Vissa hundar tål inte halsbandet så man ändå kolla hur hunden reagerar på det i början. Förstås är det massa gifter och annat skumt i det där. Men hellre det än 100 fästingar och borelia :) Intressant med det andra halsbandet, ska kolla på det. tack!

    SvaraRadera
  3. Fick rekommenderat ett pulver också som man kan strö på maten, minns dock inte vad det hette :(

    SvaraRadera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar