onsdag 2 december 2015

Podcasteriet

Podcasts jag älskar just nu:

Rättegångspodden
Så jävla bra podcast. Här går Nils Bergman (ingen aning om vem det är men han är guld) igenom kända rättsfall via ljudmaterial från rättegångarna. Lyssna på vittnesmål, målsägandens historier, åklagarens utfrågningar och få en inblick i det svenska rättsystemet. Så intressant. Nästan så att man blir sugen på att plugga juridik.
Nackdelen är att det än så länge bara finns 10 avsnitt. Men jag antar att det tar en evighet att producera varje avsnitt med tanke på hur mycket material den här Nils måste gå igenom. Plus att han gör det hela helt gratis för att människor enklare ska ha tillgång till rättegångsmaterial. Tack Nils! <3

Serial
Förmodligen den podcast som har flest lyssningar i världen. Men har du missat den här eller nu hävdar att du inte diggar podcasts så kan du börja med den här. Här går journalisterna från podcasten This American Life igenom ett gammalt rättsfall där en kille blivit dömd för mord. Men hur gick egentligen allt till? Är det verkligen Adnan som är mördaren? Eller är han felaktigt dömd?

Fallet
En svensk version av Serial skapad av Aftonbladet. Senaste nyheterna är väl att killen som blev dömd för mord här får resning. Grävjournalistik kan ge resultat. Allt handlar inte bara om klicks.

Veckans Bläcka!
En podcast från LA med Karin Bastin och Jennie Hammar som är så lätt och skön att lyssna på. Om livet i LA, konstiga grannar bland lyxvillorna, normer bland Hollywoodtyperna och lite göttigt skvaller emellanåt. Helt enkelt avkopplande och underhållande.

P3 Dokumentärer
Förmodligen den podcasts jag följt längst. Dokumentärer om allt och så välgjorda, hemska (emellanåt) och allmänbildande. ÄLSKAR den här. Lyssna.

Podcasts som jag slutat lyssna på:
Värvet - Så tråkiga typer nu förtiden
En varg söker sin pod - Löjligt dålig ljudkvalité
Alex och Sigge - Jag pallar inte mer, det bara går inte. Lite väl fulla av sig själva
Hanna & Amanda - Men guuuuud, Näääääh? guuuud vad häärligt, ameeeeeen (orka)

Vad säger ni? Har ni tips? Vilken är den bästa??


2 kommentarer:

  1. Jag gillar Blankens och Swanberg. Kiva med med rättegångspodden. Måste testa!

    SvaraRadera
  2. Ähum, du glömde bort Mellan raderna med Jihde och Öhman OCH Magnus och peppes podcast?

    SvaraRadera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar