onsdag 2 november 2016

Gubbäckeleriet

Hängde upp lite nya lampor på kontoret igårkväll för att göra "myz" som mina finska chefer alltid tycker är lite humor. Pio (som sitter med ryggen hitåt) har också en blogg. Läs den. 
 Efter månadsmötet tog jag spårvagnen hem från kontoret. Hann bli sexuellt (verbalt) trakasserad av en äldre man som satt i sätet bredvid mig, blev såpass chockad att jag låtsades som om jag inte förstod hans knaggliga finskengelska. Efteråt kände jag mig mest förbannad och jävligt kränkt. Ångrar att jag inte slog till gubben. Så obehaglig. Ibland är det så bajs att vara kvinna och behöva stå ut med sådan här bullshit. Att man inte ens kan få åka treans spårvagn utan att någon vill se "sexiga" bilder på ens underliv. Skitvärld.
Väl hemma packade jag i alla fall ihop en väska och hund och gav mig ut i stormen för att leta reda på bilen. Alltid skönt att krama en pälsboll när man är upprörd.
Körde låååååååångsamt ut till Ingå. Halt, hårt och svårt att se. Ingen bra kombo. Fick lämna bilen på tennisplanen. Inte ens chans att jag skulle våga köra vägen ner. 
I Ingå är det som vanligt myz och allt känns lite bättre igen. 
Nu är jag i alla fall lite gladare. Kändes skönt att få fly hit lite. Sådär mitt i veckan. Kunna åka ut till min egen frizon och bara vara. Blev faktiskt ganska upprörd av spårvagnshändelsen, kände mig bara så trängd och förnedrad. Imorgon kommer i alla fall min fina pappa hit och kramar mig. Har saknat honom. 

4 kommentarer:

 1. Så avis på ditt landemys! Vill komma dit på bastuafterwork igen ⭐️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är välkommen närsom. Det vet du <3

   Radera
 2. Fy fasiken så obehagligt. Känner igen det där, hur äckliga ord kan te sig. Man känner sig nedsmutsad av äcklet. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, usch. Blev faktiskt förvånad över att jag reagerade så starkt. Blev också förvånad över att jag just i situationen inte alls sa ifrån. Men det är väl så. Man har aldrig en aning innan om hur man reagerar förens efteråt.

   Radera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar