Sugen på att göra en söndagsstek idag? Så här gjorde jag.
Du behöver:
1 kilo rostbiff
salt, peppar
(Övriga kryddor du gillar, jag använde vitlök och rosmarin)
En stektermometer
Sås:
Skyn från köttet
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk timjan
1 tsk soja
2 dl grädde
Sätt på ugnen på 100 grader. Låt steken bli någorlunda rumsvarm innan den ska in i ugnen. Salta och peppra steken och gnid även in dina andra kryddor. Lägg den på en folieintäkt ugnsform. Stick in köttermometern i den tjockaste delen av steken och stoppa in i ugnen. Låt den därefter hänga därinne tills termometern visar 60 grader (då är den ännu ganska rosa). Häll av spadet i en stekpanna och låt steken vila i 30 min intäkt i folie. Häll i resten av ingredienserna till såsen i stekpannan och koka snabbt upp så att allt blandar sig väl. Låt sjuda i några minuter. Klart.
Till det hela åt vi potatisgratäng och en sallad med lite fetaost på :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar