lördag 27 maj 2017

Budapesteriet

Vi tar en liten paus från Millas grej och pratar om att jag och Niki var i Budapest för två veckor sedan. Vi åkte dit mitt i veckan på Nikis födelsedag (en present från mig). Milla fick under tiden hänga med min fina vän Andrea som snällt flyttade in i vårt hem under de två nätterna vi var borta. 

Jag hade aldrig varit i Budapest innan så för min del var allt nytt. Niki hade varit där med sin familj för sisådär tio år sedan så ingen av oss var väl direkt experter på staden. Syftet med resan var i alla fall egentligen mest bara att hänga, äta god mat, vandra runt och dricka vin. Vi bodde på Pest-sidan bredvid operahuset och spatserade mest runt i dessa omgivningarna. Egentligen skulle vi på badhus men eftersom jag fortfarande var så himla förkyld så skippade vi det och gick på förintelsemuseet istället. Kanske inte riktigt samma sak men väldigt intressant. Det bästa med Budapest annars måste jag nog säga var maten. Alltså, allt vi åt och drack var superduper gott (och billigt). 
Skulle kunna åka tillbaka bara för att äta, så bra var det. Å andra sidan ingår Ungern i mitt nya jobb så lär säkert få hänga där semiofta. Plus i boken. 

 Första kvällen gick vi direkt efter att vi checkat in ut och åt. Firade och skålade att Niki fyllde 29år. 
 Dagen efter promenerade vi runt
 Lurade även med den här gossen på en Segway-tur. Haha. Mest bara för att synen av Niki hjälm på en Segway var så himla rolig. Inte så cool längre. 
 Vädret var annars fint. Soligt och bra. I Finland snöade det samma dag..
Den enda mannen jag sådär på riktigt varit ordentligt kär i, och är än idag. 
 Han ställer upp och tar bilder på mig framför pampiga hus
 Väldigt pampigt hus. 
 Det enda äckliga jag åt i Budapest (förutom flygplatsmaten på vägen hem) var den här creme bruleen. Den smakade typ torr småländsk ostkaka. 
 Sol i sinne

 Sparrispasta. Nam!
 <3
 Jag drack mest vin och Niki drack mest öl. 

3 kommentarer:

  1. Vet ej om min tidigare kommentar försvann eller väntar på godkännande, så skriver för säkerhets skull en gång till :) : är alltså själv i Budapest på semester och undrar om du minns vilka restauranger ni besökte som var bra? Tack om du hinner svara och för en fin blogg, klickar in mig här flera gånger i veckan :)

    SvaraRadera
  2. Men gud vad glad jag blir. Tack! Vi tyckte att det här stället http://www.pestidiszno.hu var himla mysigt. Relaxed, trevlig personal, mysigt och gott! Testa!

    SvaraRadera
  3. Tack för svar och tips, vi beställde bord direkt där och var verkligen nöjda - mysigt, centralt och riktigt bra mat! Tack igen :)

    SvaraRadera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar