fredag 16 oktober 2015

Hifkeriet

Har varit På långviks spa i två dagar och har haft lite tight tidtabeller och lätt mobil och datorförbud så hann inte berätta om mitt livs första professionella hockeymatch (räknar inte Värnamos lilla lag som jag tvingades se på någon gång som fjortonåring). Jag hängde hur som helst med Niki på HIFK:s match i ishallen. Man fick mat, gratis öl och hela den där faderullan vilket var himla trevligt. Dessutom var det faktiskt svinkul att kolla på hockey. Jag gick verkligen in i det hela och lyckades till och med följa med pucken även om jag hade råkat glömma glasögonen hemma. I början av matchen såg det lite dystert ut. Sen sa det poff och vi vann (jo jag sa "vi". Jag är också HIFK-fan numera eftersom det ingår i sambopaketet). Vill gå på fler matcher!

Vi avslutade kvällen med en Teos. Ni vet bra mat och billigt vin. Datenight.
Tadaaaa

3 kommentarer:

 1. Hej Lineriet,

  Är nyligen inflyttad i Helsingfors och behöver tips på schysta ställen för vino/ta några drinks exempelvis en lördagskväll.
  Min tjejkompis kommer över och jag vill gärna sitta och catcha up med henne i en mysig miljö.
  Obs ska passa en studieplånbok och gärna inga köer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heeej och förlåt. har helt missat det här eftersom jag varit en väldigt lat bloggare senaste dagarna. Men fy vad trevligt det där låter. Jag är kanske inte bäst i världen på studieplånboksställen men jag ska försöka :). Bar Llamas på Stora robertsgatan är mysigt, lite konstigt och underligt nog ganska billigt. Man får en flaska vin för 20€. Lämpae sig kanske bättre för vardagar. Oh well. Annars har vi Bar Teos i Tölö, men det är mer av en resturang. Går dit lite då och då och äter (och dricker vin). Super goda ganska billiga tapas och en flaska vin kostar 12€ :D :D :D. Annars gillar jag Lungi (men kanske inte så billigt) och The Cock! The Cock har helt bra priser ändå, sjukt snyggt och skönt ställe och bra ställe att hänga på. Skulle förmodligen ta Cocken om jag var du. Berätta hur det gick sen. #nyfiken

   Radera
  2. Moi Lineriet, tack för dina tips.
   Helgen blev riktigt lyckad:
   - I fredags var vi på sushibuffet (hade kollar in vilken HS rekommenderade) och som tur fick en förmånlig groupondeal dit så det var även lämpligt för en studerandeplånbok.
   - I lördags besökte vi ett mysigt café i Vallgård, ett "bloggloppis" (typ Finlands top10 bloggare som sålde sina märkeskläder, fotade och drack skumpa) och var till Bar Teos på kvällen.

   Dagarna räckte in till flera ställen men nu har jag en lista på andra restauranger som ska avverkas här i Hfors :)

   Radera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar