torsdag 7 juli 2016

Middageri och semesteriet

Alltså jag vet att jag inte riktigt skriver om något vettigt nu för tiden men det är sommar och min hjärna är på semester-mode. Så om allt nu handlar om mat, familj och vin så förlåt men just så ser min vardag ut så här i juli. 

Egentligen är jag lätt mentalt stressad över det här med semester. Första veckan stressade jag över att släppa tankar på jobb och nu i vecka två stressar jag istället över att allt snart är över. Vet inte hur semestermänniskor gör? När ska man lära sig att slappna av, inte läsa mail och inte stressa över att man snart är tillbaka på kontoret igen? Finns det några hemliga knep.  Mitt i min semesterstress tröstar jag mig med att jag har sparat två veckor till vintern och sol. Måste ändå passa på att använda Nikis nya jobb hos Finnmatkat. Yes. 

 Johanna och pappa skulle "härma" min "fotomin"

3 kommentarer:

 1. Gillar att du bloggar massor i alla fall, oavsett substans ;)
  Hmmm, vad intressant med semestertankarna! Jag lyckas koppla av så fort det är helg typ - så har inget problem med att nu vara ledig 5 dagar, jobba 2, ledig 6 jobba 1 som jag lyckats lägga upp sommarens semester...
  Däremot blir jag mer stressad av att besöka platser och tänker "omg vad måste jag se och göra nu", och också stressen över att det måste vara PERFEKT. Lite pga att alla andra säger "åhh ska du dit måste du se detta, äta det där, gå dit, gör det här" - trots att jag gillar att ta mina resor med spontanitet och upptäcka grejer längs vägen liksom. Eller som när vi bodde på fint hotell i helgen får jag panik över hur jag ska få ut så mycket som möjligt av upplevelsen - måste liksom bada i poolen för att den finns hellre än för att jag vill.....

  SvaraRadera
 2. Känner exakt samma sak. Blir nästan mer stressad av att ha semester och som Jenn skriver att passa på och njutaa/uppleva/göra innan allt är över. Jag vet inte heller hur människor gör? Fan.

  SvaraRadera
 3. Usch, känner så igen mig. Det där med att man MÅSTE passa på att se saker när man reser fast man helst av allt kanske bara skulle vilja ligga ner med en bok och halvsova. Kanske man borde tänka att man kanske reser hit snart igen eller att det kommer mer semester. I dont know. Men det där med hotellet känner jag också igen så väl. DET FINNS POOL PÅ TAKET, MÅSTE BADA sen kanske man helst hade velat gå någon annanstans och typ köpa godis. Oh well, inre stressen alltså den kan vara lite tung. Gött för dig Jenn att du är bra på det där med att vara ledig. Måste försöka tänka lite mer som dig.

  SvaraRadera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar