söndag 18 november 2012

Kollektivtrafik och djur

Ska just börja packa ihop mina saker och få skjuts av fastern till bussen. Nackdelen med att inte ha någon bil är att man måste åka när bussen vill att man ska åka och inte när det passar en själv.
På tal om kollektivtrafik så kikade jag på SJ:s tågbiljetter i fall att jag skulle försöka få med mig Milla hem över jul. Jag har i och för sig redan flygbiljetter, men i så fall tänkte jag att jag skulle åka båt dit och flyga hem och kanske lämna Millan hos päronen tills pappa kommer till Finland nästa gång. Om dom skulle vilja det? Men sen så kollade jag in SJ, herregud förstår varför folk klagar. Student, enkel resa,  Stockholm- Jönköping = 998 kr. Alltså det är mer än vad min flygbiljett med finnair kostade tur-retur till Köpenhamn. Det är ju helt sjukt. Nu har i och för sig både Swebus och Bus4you börjat med husdjur på bussen. Men då måste du ha djuret i en bur på sätet? Alltså måste du ha en liten hund.
Finlands system är tusen gånger bättre. Här får du ta med din hund överallt. Butiker, bussar, restauranger. Dessutom som studerande så får du 50% rabatt på tågbiljetter. Vad ger SJ? 0,5%?

Att ta med Millan på flyget då? Går det? Nja. Vet inte om jag skulle vilja utsätta henne för det plus att jag skulle behöva en bur. Så kanske inte. Nu BUSS till Helsingfors. Tack Finland!

2 kommentarer:

 1. Dessutom är ju Sverige sjukt noggranna och krävande med vaccinationer och sånt för hundar som kommer in i landet från Finland. Det krävs väldigt mycket mindre för att man ska få ta en hund till resten av EU... En del vaccinationer som krävs är såna att en till åren kommen liten hund kanske inte ens klarar av att få den. Därför kunde min pappa segla i Sverige först i år när vi inte längre hade hund :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Milla har alla vaccinationer som hon behöver men det är ett himla shå att få allt i skick.
   Förstår inte varför allt ska vara så himla krångligt med djur i Sverige. Irriterande. Beklagar din hund. Alltid tungt när det händer.

   Radera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar