måndag 5 november 2012

Slang

Försökte fråga mina kollegor om vad ordet "salee" betyder. Hör det ganska ofta ur mina kära vänners munnar utan att egentligen förstå helt vad dom menar. Ingen på jobbet hade någonsin hört talas om något "salee". Antingen är dom för gamla eller så är det här något internt ord? Tror det betyder lame? Om man säger det sjukt snabbt så låter det som om man skulle säga "ledsen" på franska, désolé. Hur som helst. Jag älskar sådana här ord. Finsk/finlandssvensk slang är kul, uppfinningsrik och emellanåt enerverande. Vill ha fler.


(Don't worry mamma, jag kommer inte börja använda det)
Åt lunch på Kiila och fick min ålder på bricka.

5 kommentarer:

 1. sålää? alltså va? har aldrig hört det förr :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ha du, Ama och Natte säger det hela tiden :D

   Radera
 2. Kan det månne vara frågan om uttrycket "salee", som både finnar och finlandssvenskar använder? Det kunde kanske jämföras med "säkert" eller "sure" och används oftast i ett sarkastiskt syfte. Inget vackert uttryck enligt mig, rätt så släpigt och fult. I och för sig kan det ju låta lite roligt om man inte hört det tidigare. Tror det kommer från finskans "saletti" som betyder "säkert", typ som att saken är säker. :)


  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis det jag menade. Håller med om att det låter ganska hemskt. Går lite under samma kategori som "Ala" (om det nu stavas så) som inte heller är en skönsång för öronen. Men jag tycker om dem för att de är i mina öron nya och väldigt annorlunda till den rikssvenska slang jag är van vid:)

   Radera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar