torsdag 28 mars 2013

Fundering.

Jag har som ni märkt stängt ner den här bloggen emellanåt och nu på senare tid även bytt namn. Har diskuterat bloggens betydelse vid jobbsökande med allt och alla. Hur positivt är det att ha en blogg? Ger det en bild av en som kreativ och framåt eller som självcentrerad och någon som delar med sig lite för mycket av sitt privatliv?

Vad tror ni?

3 kommentarer:

 1. Tror det beror på vad för typ av blogg man har. Om man har som kissie så kanske det inte är så bra.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker generellt det verkar som en positiv grej, åtminstone om man söker jobb inom marknadsföring, reklam eller media. Ex igår senast såg jag en platsannons för jobb på finska cosmos redaktion som önskade att man möjligen skrivit blogg. En blogg är ju bevis på att man kan producera text och bilder som intresserar folk. Sen om man söker till nåt rikigt konservativt yrke/ställe så kan det ju ses som en negativ grej. Frågan är om man vill jobba på ett ställe som inställer sig negativt till att personalen har bloggar?

  Det enda jag kanske inte skulle göra är att skriva om själva jobbsökande i bloggen, typ "sökte idag jobbet XX" eller "var på intervju hos företaget Y".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätte bra point! Har inte tänkt på det sättet tidigare. Precis så man egentligen borde tänka. Att oftast är det de kreativa arbetsplatserna som man sen ändå är ute efter och om man sen skulle hamna på ett så kallat konservativt ställe så kanske man inte kommer att trivas där anyway. Men som "Laura" också säger så beror det nog också på vilken typ av blogg man har:)

   Radera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar