söndag 12 juni 2016

Bulleriet

Imorse tog vi Kleinis och hämtade en väldigt sliten jurist. Fannys human rights-bankett på Pörssi igår var helt tydligt åt det livligare hållet. Som tur är Ingå Finlands absolut främsta ställe när det kommer till rehab. Har jag hört. Eller ja, det brukar funka för mig. 

Så väl tillbaka i huset tog både Fanny, min syster och Niki varsin powernap medan pappa målade om huset. I brist på sällskap fick jag för mig att baka bullar och de där sovtottarna vaknade ganska lägligt till att de var klara. Jag har inte bakat bullar på evigheter och hade nästan glömt bort hur man gör. Men de blev faktiskt riktigt bra. Tricket är att ösa på smör, socker och kanel. Då kan det liksom inte bli äckligt. 

Hög på socker sprang jag fem kilometer genom skogen. Sen åkte vi tillbaka till stan. Fannys SAS-flyg visade sig vara ett av de enda som inte var inställt. Där hade hon tur. Har läst så många olika "klagomål" från diverse människor de senaste dagarna om hur hemska de där piloterna är som ens har mage att strejka. De "som redan har det så himla bra".
Jag skulle kunna hålla en föreläsning om de förändringar pilotbranschens arbetsvillkor varit med om de senaste åren. Men inser att jag kanske inte är rätt typ att förklara det hela heller. Önskar bara att människor skulle kunna läsa på lite innan de öppnar munnen. 

 Vi skulle göra en gansterpose här, fast det ser nog mer ut som om Fanny gick all in och jag gör något helt annat. 


Härligt att få ha FZ här. Hoppas hon kommer hit snart igen och inte var sjunde år.

2 kommentarer:

 1. (Läser ikapp din blogg i omgångar nu när du varit så flitig och uppdaterat...)

  1. Kanelbullar, yes, exakt så - samma knep fungerade för mig typ första och enda gången jag bakade det.

  2. Piloter, en resebloggskollega gör just nu en jätteintressant serie med "Fråga piloten", tips: http://www.comeflywithme.se/2016/06/fraga-piloten-del-2.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för länken. Har i och för sig en egen pilot hemma (sambon) som man kan fråga precis vad som helst. Har till och med väckt honom mitt i natten för att fråga flygtermer. Bra att ha. Ska ge länken till honom. Kanske han diggar :D

   Radera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar