torsdag 30 juni 2016

Store Mosseriet

Vi har en fantastisk nationalpark här i Småland som heter Store Mosse. Kort sagt ser det ut som en stor savann där man sen promenerar på spångar. Kommer ihåg att jag som liten alltid var så sjukt imponerad över att kungen hade invigt parken.

Fanny och jag bestämde oss för att gå den längsta sträckan och vandrade därefter runt Kävsjön. Själva sjön såg vi bara några få gånger, för det mesta skuttade vi fram på spångar och genom skogen. Mötte lite tyskar då och då som gjorde samma som vi. Vi frågade till och med några turister om vägen vid ett tillfälle då vi tappat bort oss lite. Snyggt att som infödingar fråga utbölingar om vägen. Oh well. Sånt händer.

Fyra timmar senare var vi tillbaka vid bilen och åkte hem. Men insåg mitt i allt att jag hade saknat det där. Att man går genom sjukt vacker natur i en nationalpark och bara chillar tillsammans med en av sina bästisar. Hur man sen sjunger disneysånger, snackar om hur man egentligen ska uppföra sig som tjej i Finland, att överarbeta sig själv och hur osugna vi är på att skaffa barn.

 FZ har jobbat för FN i NY. Därav ryggan. Fin är den. Fin som Fanny.


 Här gick vi fel men då fick vi i alla fall se sjän som vi gick runt. 
 Men tja!
Klassikt turistfoto. Posera framför ett typiskt svenskt hus! Oh yes! 

1 kommentar:

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar