tisdag 28 mars 2017

Svareriet

Men hej! Har varit så trött och opeppad sen jag kom hem att den här biten hamnade lite på paus. Men hej! Ny vecka och ny jag. Sov faktiskt hela söndagen igenom som en liten patetisk hamster. Ett resultat av att gå och sova jättesent varje kväll och vakna halv sex varje morgon plus lite vin. Men Tack för frågorna hörrni! Fick sju mer än vad jag hade trott att jag skulle få. Har även blivit mobbad av Jonski för min hästbild. Hon skickade tre stycken förstoringar på mitt ansikte med HAHAHA. Tack.

Well svaren har vi här!

Jonski frågade
Poserar du med hästhår på huvudet?

Ja, tänka sig att det gör jag. Vad ska man annars göra när man poserar med hästar? Tack flr de fina close ups du skickade åt mig på mitt ansikte. 

Kugge frågade: 
Om du skulle ordna världens bästa fest – hur skulle den se ut? H: trogen bloggläsare
Om jag hade haft lite mer resurser hade jag nog hyrt ett ställe. Inte för fancy, då brukar människor inte slappna av ordentligt. Sen skulle jag bjuda in alla mina och Nikis vänner (har typ aldrig träffats) och haft något tema där alla hamnar i olika lag och ska ta sig igenom dagen med olika uppgifter så att de verkligen tvingas lära känna varandra. Helst ska alla ha klätt ut sig också, helst väldigt galet. Skulle avsluta det hela med en superduper middag där jag gett alla uppgifter vad de ska lyckas göra under kvällen. Därefter massa bra musik och ett väl nerstampat dansgolv. En annan sak som jag skulle vara noga med är bordsplaceringen. Placera människor som passar med varandra så att alla har kul. Det händer att människor placerar mig på fest i en lite mer lågmäld hörna för att jag ska liva upp dem. Blir obekvämt för alla. Okej svar?

AH och Jennifer frågade
Om jag någonsin kommer att flytta tillbaka till Sverige?
Äh, jag vet inte. Det är ingenting jag varken vill eller strävar efter. Det har funnits perioder i livet då det har känts självklart att det någon dag kommer att hända. Numera känns det ganska osannolikt. Men man ska aldrig säga aldrig. 

Jennifer frågade även
Vilka som är mina tre topp drömmar i livet?
Well. Nu är jag ingen Blondinbella som delar in livet i mål. Jag är inte riktigt den typen. Men drömmer gör jag såklart. Skulle vilja se mycket mer av världen. Gifta mig med den där typen jag bor med och sådär bli gammal med honom och att alltid ha ett jobb jag gillar och uppskattar och kan växa i. Var det tråkiga svar?

Johanna frågade
Om du inte hade blivit det du blivit, vad skulle du ha velat bli då? :)
Den här frågan ställde jag till dig i bilen häromdagen. Jag tror att om jag inte jobbade på en startup så skulle jag gärna jobbat ed casting. Casta reality tv-program skulle jag nog vara jäkligt bra på. Människor. 

Sofia skrev och frågade: Jag började läsa din blogg för några veckor sen och det var typ samma dag du skrev ett inlägg om den småländska dialekten. Jag tyckte det var ett så lustigt sammanträffande eftersom jag själv är född och uppvuxen i Växjö och flyttade till Finland när jag var 12år. Så nu undrar jag, saknar du Sverige och pratar du finska?
SÅ kul med en till smålänning här. Har du behållit dialekten trots att du flyttade hit som tolvåring? Sverige saknar jag egentligen inte alls. Jag kan sakna segment från Sverige. Människor, vissa system, detaljer så som sköljd sallad, falukorv, dansgolv, bokaffärer fyllda med svenska titlar, känslan av att vara en majoritet, att kunna tjuvlyssna på människor utan att anstränga sig, fri frakt från nätbutiker, kebab från småland, desiréebakelser, soldatens ärtsoppa och mycket mer. Å andra sidan saknar jag grejer härifrån när jag är i Sverige. 
Min finska är ingenting att hänga i julgranen. Jag förstår sammanhang, kan kommunicera i butiker, restauranger, hundparker. Är dock oftast såpass lat att jag utöver det kör på engelska. Hur är det med dig? Du kan säkert finska?

Min mamma frågade:
Ja - och så var det mamman som du tänkte åtminstone skulle intressera sig och ställa en fråga. Varför då? Jag vet ju redan allt, eller hur :-) 
Jo - förstås - kommer du att vara i Ingå när vi är där påskveckan?
Ha! Kul att du tror att du vet allt :D Men jo mamma, jag har tänkt att va stora delar av veckan i Ingå. trevligt va?

Tack för frågorna! 

Under tiden frågeinlägget kom upp flög jag en A380 och var nöjd. Alltså en dubbeldäckare där jag satt längst bak på våning två i tron på att jag skulle få sitta relativt själv. Hade rätt. Tydligen ville ingen annan sitta där så hade hela raden för mig själv. Lyxen. 

8 kommentarer:

 1. Bra svar! Är jag bjuden på partyt?! :D

  SvaraRadera
 2. Dialekten finns inte kvar als, man hör inte ens att jag är från Sverige :D hahah jag känner igen mej i det du saknar, kebab överlag från Sverige är sååå mycket bättre. Kebabpizzan i Sverige är to die for. Att få tillhöra en majoritet och att bara kunna gå vart som helst och prata svenska saknar jag. Finska, den jäkla finskan, jag kan finska men är inte flytande och den kommer nog aldrig att bli som min svenska är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? Varför är det så svårt att fixa ordentlig kebab här? vad är grejen med den där skol-keben i kvadratformat och tomatsås dom kör med här? Förstår inte hur någon kan tycka att det är gott? Den där finskan brukar vi rikssvenskar som bott här i många år säga att den är okej att glömma bort efter ett tag. Tydligen ska man sluta skämmas över brist på kunskapen när man bott här över 10 år. Är du föresten med i min FB-grupp Svenskar i Helsingfors? Gå meed!

   Radera
 3. Längtar efter familjeveckan i Ingå - det blir mys!

  SvaraRadera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar