fredag 21 oktober 2016

Bonusblood

Linn fick med sig mig och Sara till sanomahuset för lite blodgivning idag. Pio (vår fjärde teammedlem) gav blod redan igår. Duktiga vi. Jag och Sara var första gångens blodgivare och lite nya på hela konceptet medan Linn vant fyllde i sin blankett. Sen låg vi där alla tre och pumpade ur oss en halvliter blod var till någon bättre behövande. Frågade min sköterska vart blodet brukar gå och hon sa att det framförallt går till blodplättar. Såg genast skolmatsalens blodplättar framför mig. Kul att man kan bidra. 

Sköterskan förklarade även att jag måste se till att dricka ordentligt efter det här. Jajamen sa jag med kvällens ölhäng med Svenskar i Helsingfors på Bier Bier i tankarna. "Ja, alltså ingen alkohol" förklarade hon sen. Jag tänkte att hon skojade och frågade om jag i alla fall får dricka en öl? Nope. Ingen öl för mig på ölkvällen. Eller ok. Hoppas att det serveras alkoholfri sådan. 

Efteråt mådde jag faktiskt riktigt illa och promenaden hem fick göras med en sittpaus vid johanneskyrkan. Ville spy hela tiden. Är kanske ingen van blodgivare. Inte som Linn som marscherade i snabb takt den lilla vägen tillbaka till kontoret med halv liter blod mindre i kroppen.2 kommentarer:

  1. Iron-Linn var det bästa jag har hört! Woho go team!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Iron-Linn är du det. Nåja snart får vi ge bonusblod igen :D

      Radera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar