tisdag 20 februari 2018

Två tips till er som behöver bli underhållna såhär mitt i vinteriet

Började lyssna på "Bakom stängda dörrar" av B.A Paris under gårdagens skidåkning och avslutade boken på vägen till jobbet idag. En psykologisk thriller som det verkligen inte gick att sluta lyssna på. Gillade du "Kvinnan på Tåget" och "Gone Girl" är den här boken någonting för dig. Boken handlar och det gifta paret Grace och Jack Angel som framstår som det perfekta lyckliga paret, utåt sett. Vackra, framgångsrika, rika, boendes i ett vackert hus utanför London där de bjuder sina vänner på fantastiska middagar. Verkligheten är något helt annat och något av det obehagligaste jag läst på länge. Var tvungen att pausa boken emellanåt och förtvivlat berättat halva historien till Niki. Ingen bok man gärna lägger ifrån sig i första taget. Har ventilerat slutet på boken med mig själv och forum på nätet halva dagen. Good stuff. 


Netflixs Film "When we first met" var en positiv överraskning. En film där huvudpersonen (som jag nu glömt namnet på) går på en första drömdejt. Problemet är att tre år senare är hon förlovad med en annan. Han lyckas genom en fotoautomat gå tillbaka i tiden till den kvällen han träffade tjejen första gången för att ändra på detaljer. För varje gång han går tillbaka i tiden och ändrar en detalj blir resultatet helt annorlunda.

Älskar filmer/böcker som experimenterar med tid och händelser. Tycker att själva ämnet är så fascinerande. Filmen Sliding Doors och den senaste Harry Potter-boken (i pjäsformat) spelar på samma klassiska tema. Det får en alltid själv att reflektera över om man själv inte hade gjort just det där precis den dagen, hur hade livet då sett ut? Eller finns det en mening med vissa saker och att det händer ändå oavsett vad man gör annorlunda. Oh well. 

Lättsam, skön film som är perfekt när man vill bli underhållen och inte tänka för mycket. 2 kommentarer:

  1. Måste läsa boken!! Såg också filmen för ett par dagar sedan - positiv överraskning ändå!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Gör det. Om du inte har Bookbeat så rekommenderar jag. Perfekt till hundrundan. Kolla på Fab 5 också. Man blir så glad!

      Radera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar