onsdag 29 oktober 2014

Min-stalka-näthatar-hobberier

Förresten min nya hobby där jag hittar näthatarbarn och printscreenar deras kommentarer och skickar till deras föräldrar ger ett ganska bra resultat. Har än så länge fått ett dussin positiva svar av föräldrar som alla meddelar att de tagit ett snack med sina barn angående mobbning, nätanonymitet självmordshetsningar och vad ordet "hora" innebär.

Nu är det i och för sig inte jag själv som blir utsatt för det här men det skadar väl aldrig att hjälpa till lite. Dessutom tycker jag om att gräva och leta rätt på människor digitalt (är läskigt bra på det). Man hittar en unge som inte uppför sig, hittar facebook, släktingar, emailadresser, arbetsplatser osv. Print screen och ett sakligt meddelande om nätetikett till föräldrarnas mail. Poff.

Igår skrev dessutom en fotbollstränare till mig (som har två näthatarkids i sitt lag) att han nu talat med killarna, laget, föräldrarna osv. Än så länge bara bra saker från föräldrarna och inget "Min son är oskyldig, han tänkte inte när han bad B-kändisen hoppa från en bro".

Bra det. Kanske dom lärt sig något. Vad vet jag?


8 kommentarer:

 1. Oj så bra att det gett gott resultat, hoppas dessa barn tänker ett steg längre innan de skriver något elakt igen. Du är nog inte den enda som tröttnat på alla osakliga och hemska kommentarer på nätet, men du är kanske en av dom få som orkar göra något! Så igen; så jävla bra gjort!

  SvaraRadera
 2. Alltså jäklar vad bra! Heja heja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kuggeriet :) Kanske några ändå får sig en tankeställare.

   Radera
 3. Lina, du är min idol!! Så galet bra gjort.

  SvaraRadera
 4. Du är en sann superhjälte! Internet känns genast tryggare. <3

  SvaraRadera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar