måndag 28 augusti 2017

Middageriet

Tänker köra en hälsovecka. Har levt på pasta och vin hela sommaren och känner mig därför som en svullen ballong.
Kvällens middag bestod av citronmarinerad kycklinginnerfilé, broccolimos, fetaoströra och sallad. Enkelt och så himla gott. Improviserade ihop det hela genom att bara blanda ihop grejer. 

Marinerade kycklingen i en plastpåse med 1 pressad citron, 1 pressad vitlöksklyfta, färsk persilja, lite olivolja och salt och peppar. Lät kalaset hänga i en påsen över en timme. 

Blandade under tiden ihop 1 original fetaost med 2 dl creme fraiche, salt, peppar och lite vitlök och persilja. 


Kokade broccoli några minuter i lättsaltat vatten, hällde av och mixade med lite grädde, salt och peppar. Samtidigt stekte jag kycklingen i lite olivolja. Serverade kalaset med en enkel ruccolasallad. Ja, där har ni även morgondagens matlåda. Tips!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar