måndag 18 januari 2016

Tankeriet

HEJ måndagsfunderingar:
 • Är suerduper resesugen. Vill ha ett boardingkort i handen som tar mig superlångt och inte är jobbrelaterat. Vill bli brun och stänga av min skype. 
 • Läser en blogg då och då som jag inte ser en poäng i. Bloggaren kallar sig bloggare som yrke men ger ingenting av sig själv whatsoever. Inläggen kan handla om att "Jag torkade en list idag från damm" till att "Jag är inte så inspirerad till att blogga just nu" plus saker som "Idag har jag köpt en tomat och en gurka (bild på grönsakerna)". Skulle liksom önska att hon gav mer av sig själv. Någonting personligt. Jag blir så frustrerad att jag inte kan sluta läsa. Sen börjar jag fundera på om någon tänker exakt likadant om min blogg. Mycket möjligt. Vad tycker ni att en blogg ska ge?
 • Debatten om kvinnoförtrycket som pågår just nu gör mig så matt. Ibland kan jag hetta till. Ha en arg utläggning till att därefter bli matt och tyst igen. Min feminism går verkligen i vågor. Eller snarare mitt engagemang för feminism går i vågor. Feminist är jag oavsett hur mycket jag brusar upp mig. Men ibland känns det lite som det gör när man diskuterar med en Sverigedemokrat. Meningslöst. Sjukt nog. Blir därför så glad och tacksam över att det finns så många starka kvinnor som har så mycket att säga och som kämpar på. Guldeloge till er. 
 • Vår kämpä går på putkiremppa så småningom (översatt till riktig svenska: vår lägenhet ska genomgå en rörsanering så småningom). Det slog mig igår att det är dags när som helst och att det kanske är dags att börja fundera på nya hem. Hej Oikotie. 
 • Tydligen blir folk illa berörda av att man pratar om att ens hund löper. Förstår inte riktigt grejen?
 • En grej jag verkligen inte förstår. SD-politiker kan slå ner folk med järnrör utan att tappa röster. Margot Wallström får en lägenhet av ett fackförbund och alla skriker avgå. Förstår inte riktigt hur det går ihop? 

2 kommentarer:

 1. Punkt ett - skulle inte heller säga nej till det, inte alls.
  Punkt två - haha åhh, sådan blogg som man bara måste gå in på för att kunna irritera sig. Lite lätt självdestruktivt. Men i övrigt alltid en lika intressant fråga, vad det är som får en att fastna hos en blogg - finns många teorier och anledningar tror jag :) Alltid från till "du lever mitt drömliv" och "det här kan jag relatera till" till "det här är som en spännande serie man bara inte vill sluta följa".
  Punkt 4 - är nyfiken på hur mycket din svenska förändrats sedan du flyttade till Finland ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha så sant det där. Vissa bloggar läser man mer bara för att man inte förstår dom. Som den här som jag nämnde utan namn i inlägget. De flesta bloggar jag läser annars handlar mer om att inspireras. Kanske så. Eller hitta igenkänning? Min svenska är väldigt rikssvensk fats med väldigt många finlandismer som jag inte ens själv reagerar på längre. Ah ny dateplan ?

   Radera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar