fredag 12 februari 2016

Att åka fasteriet

Är nästan säker att den där 80 euros boten jag fick igår för att åka spårvagn utan biljett var en hämnd från morgonens gratis tågresa. Karma, karma...karma. I och för sig måste jag nog säga att en 80 euros böteslapp under sju års semi-tjuvåkande är ganska bra. Egentligen är jag ganska proffsig vid det här laget. Har koll på hållplatserna långt innan spåran stannar och hoppar av talandes i telefon (hög överdriven rikssvenska) om blånissarna hoppar på. Igår var jag lat och satte mig ner och lyssnade på Hannapees podcast. Blev ärligt talat förvånad när en kvinna i blått stod framför mig och ville ha min väldigt oköpta biljett. Så var det med den saken. 

Läste nånstans att Oslo hade en period där man kunde få välja att få boten eller att stå i en ruta i ett visst antal timmar på centralstationen och skämmas. Vad hade ni valt? 
Ps. jo jag köper biljetter ibland och jo jag skämdes.

4 kommentarer:

 1. Lätt rutan. Så värt att stå och skämmas lite. Hellre det än det dyra SL-kortet. Vad hade du valt? Du sa inte det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror nig jag bara betalar. Är inte så mycket för det här med att skämmas :D

   Radera
 2. Nämen Lina! Du är stor flicka och kan väl betala för dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo hallå! Jag gör det för det mesta. Men hade inga coins, hade hårt skoskav plus att jag var trött. Men jo jag vet men 3,20€ för typ fyra hållplatser. Billigare att ta en uber. PUSS

   Radera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar