fredag 9 september 2016

Funderingeriet

Åker båt och funderar över hur många flaskor vin jag tror att jag kommer att orka släpa hem från terminalen. Än så länge är det högst oklart. Funderar om jag ska be Niki att möta mig och vårt framtida vin. Stå i hamnen och ta emot oss med öppna armar...

 Andra saker jag funderar på:


 • Hör jag verkligen skillnad på finska och estniska? Det hela känns lite oklart. Å andra sidan tror jag inte att jag upplevt så mycket estniska under mitt estniska dygn. Ännu mer oklart.

 • Det här med att byta bort bokappen Mofibo och istället använda Storytel är något av det vettigaste jag har gjort den här veckan. Storytel har mycket större utbud och framförallt bland nyare böcker. Är så nöjd. Har Simona Ahrnstedt senaste bok i öronen. Bra chiclit.

 • Att jag packade ner både gymkläder och bikini till den här resan var högst onödigt. Hade jag istället lämnat allt det där hemma hade jag haft plats med ytterligare en flaska vin. Buhu.

 • Jonskis blogg är äntligen tillbaka och ingen är gladare än jag. Tror jag i alla fall. Men är superglad!

 • Varför kan inte alla härliga hyreslägenheter i Helsingfors vara till salu istället för det där tråkiga kalaset som hänger på köpemarknaden och varför finns det så får kämpän till salu just nu? När tar det fart? Vi vill köpa ett hem.

 • Jag promenerade 25 kilometer med min hund i torsdag. Drumsö, Svedjis, Lövö, Granö, Munka och Tölö tillbaka till Ulrikasborg. Tog lite på fyra timmar. Min hund var ändå inte trött efteråt. HUR?
Det var det. Nu är det fredag!


3 kommentarer:

 1. Hoppas du köpte mycket viiiiin. Sällan en ångrar det liksom. Gällande ljudböcker så testar jag nu Nextory och gillar det bäst hittills av allt jag testat (Storytel och BookBeat so far). Och jaaaa Simonas nya bok är GULD, slukade den!

  Måste också säga - wow! 25 km. Sjukt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag lyckades faktiskt släpa med mig några flaskor. Låg lite i lä jämfört med andra passagerare som var på lyset och släpade tio lådor öl. Så ambitiös är jag inte.

   Intressant det där med Nextory. På vilka sätt är den bättre än Storytel? Testar också gärna runt efter den bästa. Mofibo var bra på många olika sätt, framförallt med e-böcker och hur man kunde bygga sin egen bokhylla. Men tyvärr bytte de aldrig ut "nyheter" utan samma böcker rekommenderades månad ut och månad in. Kändes inte så up to date. Var så glad när jag hittade Simonas bok hos Storytel, den lilla pushen som fick mig att faktiskt avsluta Mofibo och byta.

   Nåja, en vacker dag springer vi 25 kilometer? Eller hur? Lycka till med springandet. Hejar på dig och din numera hela vrist!

   Radera
  2. Tycker kanske Nextory varit smidigast av alla appar? Vet inte riktigt. Men är också länge sen jag testade Storytel och var då inte så van vid ljudböcker så kan hända att det bara är mig det handlar om, hahah.

   Och tack, vristen och jag flåsade runt 6 km i fredags på 47 minuter. Hahaha. Meeeeen det blir bara bättre! En dag springer vi kanske 25 km. Eller?! :o :D

   Radera

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar