tisdag 6 september 2016

Springeriet

Hade någon sagt till mig på nyårsnatten att år 2016 var det året jag skulle springa en mil i ett lopp hade jag förmodligen dragit en shot och asgarvat. Trodde nog faktiskt inte att det någonsin skulle hända mig. Men här är jag nu. Nio månader senare och har äntligen lärt mig att springa. Känns så jäkla bra att känna att jag faktiskt kan. Att jag kan ta mig igenom ett lopp på en mil utan att stanna eller känna mig död efteråt. Ärligt talat mådde jag mest bara bra efteråt, kände mig bara så himla peppad. Nästa år ska jag klara det på 55 min. Där har vi nästa års mål. Kanske ska försöka mig på ett halvmarathon också. Ett långsamt sådant.

Jag har i så många år hävdat att jag inte kan springa. "Det är tråkigt, det går inte, jag blir trött och bla bla bla". Allt det där har jag upprepat varje gång någon tagit upp löpning. 

Tricket som jag lärt mig och som jag även vill ge till dig som vill testa men inte tror att du kan är att börja långsamt. Gå inte ut hårt. Spring så jäkla långsamt att människor går om dig i början. Blir du trött så sakta ner och spring ännu långsammare. Skit i vad människor runt omkring dig tänker och tycker. Så småningom så ökar du på, tar längre rundor och ökar på stegen självmant. Låt den biten komma naturligt. Stressa inte fram resultat. Risken är att man skadar sig eller tröttnar. Så spring långsamt, ha inte för höga mål och gå inte ut för hårt. 

Där är jag fortfarande. Känner jag inte för att köra hårt så tar jag det lugnt. För mig är det ingen tävling uatn snarare ett sätt att ta hand om mig själv. Sen ibland så känner jag för att utmana mig och då gör jag det. När jag själv vill. Igår sprang jag 5k på 28 min och det var ett nytt rekord för mig. 

Så ja, Jag kan springa en mil och jag är så jäkla stolt över det.
 Här var det start
 Att springa runt Djurgården var så himla vackert
 Efteråt åt vi banan och spanande in våra medaljer. Hehehe.


 Sen gjorde vi oss i ordning och gick till Grodan på middag. 
 God mat men kanske inte så hemskt välkomnande personal.
Så vi gick tillbaka till hotellet och drack vin och Fanny som också sprungit loppet kom dit och möz.

Sen sov vi och åkte hem. :)

2 kommentarer:

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar