lördag 3 september 2016

Turisteriet

När jag var fjorton var jag hobbykristen. Inte kristen på riktigt utan lite så där på skoj. Det var helt enkelt mer normalt än onormalt när man växte upp i Värnamo. Trendigt till och med. I dagens läge har jag bytt riktning. Numera är jag nämligen stolt hobbyrojalist. Alltså inte rojalist på riktigt utan sådär lite på skoj. Väldigt bra hobby men kanske inte så hemskt trendig. 

I och med att jag har kungaparet inramat i guld hemma men aldrig besökt slottet var det på tiden för förändring. Etthundrasextio riksdaler senare har jag upplevt Livrustkammare, vita havet, gästvåningen, rikssalen (ej förväxlas med Rikets Sal som Jehovas sysslar med) osv. Mäktigt, vackert och intressant. Mycket roligare än att vara hobbykristen. 

En enda fundering har jag kvar. Var är alla kungliga toaletter? Var? Går inte kungligheter på toa? Har de inga superdupersuperduperlyxiga badrum? Hade velat se guldiga toalettborstar, toapapper av pengar och diamantbeklädda spolknappar. Det kan väl inte va för mycket begärt?
 Eftersom jag sett samtliga tv-sända kungliga bröllisar de senaste åren så kände jag igen mig.
 Inte sådär att man målar om det till "ljust och fräscht" över en natt precis
 Därefter tog jag mig ut i solen. Förbi alla härliga slottsvakter och smet in i Gamla stan med alla andra turister (det är väl bara vi som går på slottet, tyska turister och jag?)
 Tycker att Gamla stan är svinmysigt. Gillar smala gångar, turister och dalahästbutiker.
 Mötte upp min syster som också befinner sig i staden. Hon behövde förnya sitt amerikanska visum. 
 Vi drack rosé (måste passa på, snart är det höst)
 Sen åt vi en konstig svampburgare. Inte så fashion, men blommorna var fina
 Promenerade till söder
 Johannas hoods
 Besökte några loppisar
 Spanade in de föräldralediga papporna <3
 Drog till Götbacken och mötte upp Fanny som kom cyklande med en monsterväska från sin arbetsplats på Rosis (Rosenbad). Var nästan orolig med tanke på väskan att hon kidnappat nån minister eller två. 
 Efter en bättre burgare och några 29-kronors öl åkte vi båt
 Till Gröna Lund. Har faktiskt aldrig varit där tidigare. Så myz!
Sen såg vi Mando Diao. Bra band.

Nu är jag tillbaka på hotellet. Ska ta en lång dusch och krypa ner. Imorgon ska jag springa Tjejmilen. Har aldrig än så länge sprungit en mil i mitt liv. Vet inte riktigt hur jag tänkte där. Den som lever får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar